Stap 1
Stap 1
Neem twee stukken waxkoord van gelijke lengte die lang genoeg zijn voor een sieraad (houd er rekening mee dat door het knopen de draden korter worden) en maak minimaal 3cm vanaf het begin van het waxkoord een knoopje in beide waxkoorden samen (u kunt ook meer waxkoord naast het knoopje overhouden om later nog mee te rijgen).
Stap 2
Stap 2
Neem een platte kraal met een gat in het midden en rijg de waxkoorden ieder van een andere kant door het gat zodat de koorden elkaar kruizen in het gat van de kraal.
Stap 3
Stap 3
Rijg de koorden er helemaal doorheen en maak een knoopje met beide waxkoorden samen aan de andere kant van de platte kraal.
Tip! Stap 4
Tip! Stap 4
Rijg nu op beide koorden samen of apart een of twee kralen en maak een knoopje met beide koorden samen.
Stap 5
Stap 5
Herhaal stappen 2 en 3 (en eventueel stap 4) tot het sieraad de gewenste lengte heeft bereikt.
Tip! Stap 6
Tip! Stap 6
U kunt deze techniek ook deels gebruiken in uw sieraad (bijvoorbeeld in het midden). U kunt na het gebruik van deze techniek bijvoorbeeld doorgaan met kralen rijgen op de draden afzonderlijk.
Variatie
Variatie
Deze techniek is zeer geschikt voor platte kralen met een gat in het midden, maar u kunt deze techniek ook toepassen bij gewone kralen, zoals rondellen, om uw sieraad een zeer bijzondere uitstraling te geven.
 
 
beadyourfashion.nl
beadyourfashion.com
beadyourfashion.de
beadyourfashion.fr
beadyourfashion.es
 

Nieuwsbrief


 
 

Alle prijzen in EUR en inclusief BTW.